Chladná rána a zkracující se dny..

24.08.2017 12:58

... jsou neklamným znamením, že se blíží podzimní část MTBO sezóny. Předpokládám, že aktuální dovolenkáři zas popíchnou, že zrovna jim je vedro, ale na to už jsme zvyklí :-)

Tak pozorně čtěte, co je před námi, abyste se podle toho včas zařídili.
Už první víkend v září (prakticky tedy za týden) je tu první dvojzávod ČP v Maďarsku. Přihlášky včetně požadavků na ubytování byly uzavřeny a odeslány už minulý týden, ale v ORISu je čas ještě do pondělí. To už si ale případní opozdilci musí vyřídit sami i včetně ubytování, které se neprovádí přes ORIS. Podle dosavadního počtu přihlášených to vypadá, že na bedně bude skoro každý, kdo dokončí :-)

Po pár týdnech odpočinku a zejména příprav přichází na řadu pohárové závody v Brně s centrem na autodromu. Protože má náš klub silnou brněnskou kliku neplánujeme nějaké společné centrální ubytování a každý se tak musí o sebe postarat sám. Pořadatel nabízí místo pro stany v centru nebo tělárnu v Bystrci... 

Finále je jako vždy v půlce října. Tentokrát budou poslední 2 individuální závody a družstva pořádat Pražáci nedaleko 56.km D1, což by mělo nám všem umožnit nebrblat nad vzdáleností od domova, a zúčastnit se. Kromě možnosti vyjet si poslední body do žebříčku a urvat tak nějaké zajímavé umístění, a taky kromě večůrku na rozloučenou před koncem sezóny je tu hlavně nedělní závod družstev. Letos se mimo družstev dospělích jede samostatně i Veteraniáda družstev - a v tom jsme dobří. Má to ale jeden háček - není tu žádná možnost hostování. Ať se koukám, jak se koukám, úzké místo u nás jsou ženy. Celkem máme právě 2 takto zralé závodnice, což nedává prostor pro absenci. Tedy, Šárko a Leono, úkol zní jasně: vyberte si 3 chlapáky, kteří s váma půjou na bednu pro zlato :-O A o vaší neúčasti samozřejmě nemůže být ani řeč. To prostě nejde.
Doufám, že s takovýmto předstihem oznámená informace (ona je teda známá už skoro rok, ale to bych chtěl po členech klubu asi moc :-), způsobí okamžitý boj o budoucí vítězné veterány.

Kromě vetošů ale budou bojovat o přední příčky MČR i mlaďoši, kde samozřejmě můžou jet vetoši. Času je dost, ale diskuze o složení družstev může klidně začít. Postupně se nám snad posádka uzdravuje a za 7 týdnů budou všichni jako rybičky :-D

Mnoho zdaru a žádná zranění a nemoci

přeje Jašík

 

—————

Zpět