Jarní novinky

09.04.2013 13:44

S nastupujícím jarem (snad i v podhorských krajích ubývá bílého svinstva) dochází k aktualizaci webu.

Provedl jsem velmi drobný facelift přihláškového systému. Většina je sice skryta v pozadí, což pomůže přihlašovatelům a finančnímu vedení klubu, ale drobnosti jsou vidět i na povrchu. Zejména už není třeba zadávat heslo. Protože toho nikdo nechtěl za poslední dobu zneužít, není důvod mít implementovanou tuto administrativní překážku. Pokud by se však dělo něco podezřelého nebo by na jiných místech webu bylo vyžadováno heslo, tak zůstává v platnosti stále totéž :-)

Další kosmetickou změnou je zobrazování přihlášených na jednotlivé závody v souhrnné i detailnější verzi. Je to teď snad trochu přehlednější, však se zkuste podívat... 

Systém pracuje na platformě Google dokumentů, které mají zatím jednu nevýhodu. Tou je drobné, cca 5 minutové, zpoždění mezi přihláškou a zobrazením v seznamu... Přizpůsobte této skutečnosti snahu o několikanásobné přihlášení na jeden závod :-)

Důležitější než všechny grafické prvky je ale fakt, že za 2,5 týdne jsou první pohárové MTBO závody. Na ty je potřeba se přihlásit. První hujeři už přihlášení jsou, tak jen připomínám, že přihlášky končí už za týden.
Pro pořádek ještě uvádím známý postup:
1. Závodník se sám nebo přes počítačově zdatnějšího parťáka hlásí na tomto webu na jednotlivé závody s uvedením požadavku na ubytování (detaily ubytování jsou vždy v rozpise)
2. Po interním termínu přihlášek již není možné hlásit se přes náš web a závodník tak sám učiní přímo v ORISu. K tomu dostal každý přístupové jméno a heslo. Info o dodatečném přihlášení bych prosil poslat na můj email. (Kdo z těch zdatnějších by chtěl práva do ORISu pro své méně zdatné svěřence, dejte mi vědět. Nastavím to.) 
3. V případě nutnosti je možné se přes ORIS i odhlásit ze závodu (před interním termínem přihlášek mi stačí poslat email a počkat na potvrzení)
4. Přihlášky na závody jsou akceptovány pouze těm členům, kteří mají vypořádané všechny závazky vůči klubu. Tedy v přehledu osobních kont nemají dluh a pokud možno mají nabito i něco navíc.

Na závěr připomínám, že v srpnu pořádáme závody, které mají už svůj velmi základní web. Současně bude v příhodný čas (sucho a teplo) potřeba uspořádat pár víkendovek, abychom projezdili terén, oklasifikovali cesty a pomohli stavitelům najít zajímavá místa pro kontroly. Možné termíny jsou jasné - někdy mezi závodama, ale konkrétně se pobavíme na počátečních závodech.

Tak tedy: světu mír, lesu zdar a správný směr!

Jašík

 

—————

Zpět