Jarní společné akce II.

27.02.2012 09:02

Na velikonoční soustředění je nás už přihlášených relativně dost. Teď už jen aby slezlo to bílé svinstvo a současně odtekly hektolitry vody z cest :-) Podle aktuální situace je ještě v záloze plán B, kde by to se sněhem mělo být lepší. Ale nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko. Budeme se tu včas informovat...

Ještě si znovu přisadím se svou myšlenkou, kterou jsem prezentoval někdy v lednu v diskuzi, ale zatím bez reakce.

Měl jsem následující řetězec myšlenek, ze kterého vyšel nápad:

1. první MTBO závody jsou na Slovensku v terénech podobných Vracovu, kde jsme se soustředili loni.

2. Nemá význam tam jezdit na delší dobu znovu, ale dá se využít vlastnictví mapových podkladů a udělat si tam nějakou jednodennku o víkendu.

3. Nejen mapovou přípravou je MTBO bajker živ, a tak je vhodné dát si na rozjetí nějaký hladký závod.

4. Nedaleko Vracova, na Slovensku u Skalice se v půlce dubna jede maratonek buď 25km nebo 50km nebo dokonce štafeta 2 x 25km.

Závěr: Víkend by tedy mohl vypadat následovně: sobota ráno přesun z domovů do Skalice, odzávodit, vyhrát, přesun na kole nebo autama do Vracova (cca 30km), večerní teoretická příprava, neděle ráno mapový trénink a odpoledne přesun do domovů. Tuto variantu i s odkazem na web závodu jsem dal už do kalendáře a přihláškového systému. Kdo se přidá?

Pro ty, co neradi cestují nebo to mají doma zlé upozorňuju, že se jedná o víkend následující bezprostředně po Velikonocích. Přesto, kdo chce něco na prvních závodech zajet, měl by velmi vážně uvažovat o účasti na této víkendovce. A není nutné to pojímat jako čistě oddílovou akci. Taková družba stmelí kolektiv...

j

 

 

—————

Zpět