Pár slov na začátek sportovního roku

06.02.2013 10:48

Navazuju na předchozí přípspěvek týkající se registrací do sekce OB. Protože registraci do OB předchází logicky členství v klubu, chci tu osvěžit pár informací týkající se právě členství. Termín registrace do MTBO ještě nebyl vyhlášen (bývá to ale do konce března/půlky dubna), ale v přihláškovém systému už je dávno umožněn, jak si mnozí všimli a registrovali se.

Registrace do jednotlivých o-sportů (OB, MTBO, LOB) je možná jen pro členy klubu A-team NOVO Bruntál. Dle Stanov klubu jsou členy všichni, kdo souhlasí s cíli klubu a toto stvrdí svou žádostí v přihláškovém systému. Aktuální stav členské základny je uvedený zde. Pokud mezi nimi nejste a chcete se stát členem klubu, není nic jednoduššího než vypsat a odeslat žádost zde

S členstvím v klubu je spojeno několik povinností, z nichž ta nejhmotnější je povinnost zaplatit členský příspěvek. Členské příspěvky jsou odstupňovány dle toho, kolik o-sportů chcete pod hlavičkou A-teamu Bruntál provozovat jako registrovaný závodník. Základní částka je 100 Kč / rok pro ty, co chtějí být členy prostě proto, že náš klub milují, ale registrovaně sportovat se jim nechce :-) O další stokorunu se navyšuje členský příspěvek za každou další orientační disciplínu, ve které chcete závodit. Detaily včetně dalších informací jsou popsány v klubových dokumentech   zde  . Aktuálně jsou ponechána všechna nastavení ročního příspěvku pro každého člena tak, jak byla loni. Změny (přidání nějakého o-sportu, členství bez registrace atd.) u stávajících členů provádějte kdykoli i v průběhu roku na můj email.

Členství může zaniknout buď na žádost člena (v šesti vlastnoručně psaných originálech s kolkem, krví psaným podpisem a souhlasem všech vlastních prababiček) nebo neaktivitou člena vyjádřenou zejména v neplacení příspěvků. O těchto případech rozhoduje Výkonný výbor klubu a letos tak bude rozhodovat na svém zasedání v době konání Velikonočního soustředění. Takže, hříšníci, do té doby si dejte vše dopořádku!

Na závěr ještě informace a doporučení k "nabíjení" osobních kont. Osobní konta jsou vedena každému členovi zvlášť. Základní přehled je k dispozici zde a detailní rozpis může být předložen na požádání. Z osobních kont jsou hrazeny všechny náklady člena s jeho závodní činností, se zohledněním všech benefitů a postihů plynoucích z klubových pravidel (opět k přečtení v dokumentech). Doporučuju tedy odhadnout na pár závodních víkendů dopředu vaše náklady na startovné, ubytování atd. a na klubový účet odeslat předem nějakou rozumnou částku, abyste se jednak nedostávali do záporných hodnot a jednak abyste furt nemusli posílat tři stovky týdně... Peníze z osobních kont nikdo nevytuneluje, jsou stále vaše. :-) Takže neustálé dorovnávání do nulového stavu není úplně optimální, pokud plánujete závodit celou sezónu.

Pokud k těmto bafuňářským tématům bude něco nejasného navrhuju použít diskuzní fórum na tomto webu, aby se k odpovědím dostali všichni.

Spoustu sil při aktuální objemové přípravě na jaro přeje Jašík, předseda.

   

—————

Zpět