Program zimního soustředění a Valné hromady klubu

08.01.2016 14:44

Milí zimní Bruntálci,

vánoční čas plný obžerství a jiných hříchů je neodvolatelně za námi. Co však na nás bezpochyby čeká je zimní soustředění ve Vlachovicích. Aby bylo všem jasné, jak bude náš pobyt rámcově probíhat, věnujte chviličku pročtení těchto pár řádků. Vyhnete se tak zbytečným telefonátům a emailům s absolutně nepodstatnými dotazy :-)

Pár základních, obecných informací:

  • nástup na ubytování je ve čtvrtek 14.1.2016 od 14:00 v chalupě u 4 koček ve Vlachovicích. Pokud při vašem příjezdu nebude nikdo z nás okolo chaty, volejte na můj nebe Šárčin mobil.
  • Předpokládané vypakování je v neděli 17.1.2016 do 10:00. Možnosti odložení věcí do odpoledne, ale probereme ještě na místě.
  • Teoreticky by mohlo být ještě nějaké místo (alespoň na část soustředění). Nepřihlášení tedy ještě mají šanci k účasti na této klíčové akci.
  • V pátek 15.1.2016 od 20:00 proběhne Valná hromada klubu (viz samostatný článek)
  • Apartmány mají (nad)standardně vybavenou kuchyň včetně jídelny, pokoje s ložním prádlem i ručníky... K dispozici je lyžárna s elektrickou přípojkou. Tedy: žádné lepeňáky nebo nasmažená kila řízků od babičky nejsou potřeba, vše si můžete připravit čerstvé přímo na ubykaci.
  • Máme domluvenou společenskou místnost = konferenční místnost = bar. Součástí bude i čepované Starobrno. Nic dalšího na baru není, takže závislí si musí své Rapidy, Krupniky, ořechovky a jiné pálenky vzít vlastní. Pozor: vzhledem k zachování dobrých sousedských vztahů se konferenční místnost zavírá v 22:00. Obývací pokoje jednotlivých apartmánů jsou ale dostatečně velké na to, aby se v případě nutnosti další konzumace mohlo pokračovat v klidných a věcných rozhovorech právě tam.

Nicméně o nadměrné ponocování zřejmě nebude zájem, protože rámcový program soustředění je tento:

  1. 7:15 budíček (zodpovědnost: děti)
  2. 7:30 běh chodivý, lačný 30 minut
  3. 8:00 snídaně
  4. 9:30 1. fáze - lyže nebo běh 90-120 minut
  5. 12:00 oběd
  6. 14:30 2. fáze - lyže nebo běh 90-120 minut
  7. 18:00 večeře
  8. 19:00 3. fáze - noční soutěže 30 minut
  9. 20:00 motivační rozhovory mezi členy klubu
  10. 22:00 zhasnout a spát

Rámec je možné porušit pouze celodenním výletem v délce alespoň 240 minut. Pak se oběd ruší bez náhrady a 2. fáze může být zkrácena na 50%. Večerní plán od bodu 7. zůstává zachován.
Sabotéři a věční brblaři budou vyobcováni!

Kde budeme trénovat? 

  1. Upravované závodní tratě ve Vysočina aréně. Tam je to ale omezeno konáním závodů (čtvrtek, sobota dopoledne, neděle dopoledne a večer). Od pondělí by měl být vydán rozpis časů pro veřejnost. Sledujte tyto stránky: https://www.sklnmnm.cz/, http://lyzovani.nmnm.cz/https://www.vysocina-arena.cz/cz/hodinyproverejnost.html
  2. Louky, případně upravované tratě (turistické a psích spřežení) okolo Vlachovic a Třech Studní. Nevím, jestli už je něco projeté skůtrem, ale turisti našlapali dost. Rolba do tak málo sněhu nevyjede... Podle předpovědi - lehké oteplení a pak od zase přituhnutí - by mohla být pěkná sněhová krusta a bude se dát bruslit systémem mrd-dup, tedy všude.
  3. Když to bude se sněhem fakt blbé, budeme plánované objemy běhat. Lesy a louky v rádiusu 20km okolo Vlachovic jsou plné krásných pěšin, romantických zákoutí, studánek, skal a vyhlídek, že se nikomu nebude chtít vracet se pouze po 120 minutách a bude do přírody volat: Ještě více kilometrů a větší kopce! Miluju vůni potu a svíravého pocitu v žaludku, kdy je už dávno spotřebován veškerý glykogen z krve, dochází i tetracylglyceroly a glukóza vystačí už jen na vědomý návrat do civilizace...
  4. V místě není sauna ani bazén. Který srab by chtěl regenerovat, domluvte si to někde na Třech Studních. 

 

Víc informací není potřeba.
Jen připomínám (vážně), abyste se připravili na různé diskuze při Valné hromadě, např. o dresech (chceme měnit design? jaký? kdo ho udělá?), o chuti k pořádání závodů MTBO 2017 o jarních soustředěních a dalších klubových akcích...

Sportu zdar!

Jašík, předseda
 

—————

Zpět