Sezóna je za námi a nová už je naplánovaná

25.10.2010 10:04

Zdarec bajkeři!

Gratuluju všem letošním medailistům, do vyšší kategorie postupujícím i ostatním, kteří podali vyjímečné výkony. Sezónu hodnotit nehodlám, minulost nikoho nezajímá :-)

Ještě nenapadl sníh a už je tu kalendář závodů na rok příští. A zase se budou mít dobře všichni MTBO masturbátoři. Závodů je totiž 25, z toho 2 týmové. Ještě není jisté, kolik závodů se nakonec do hodnocení ČP bude počítat, ale nikdo neuvažuje, že by jich mělo být míň než 12. Takže vítězí ten lehce nadprůměrně jezdící závodník, co nedělá nic jiného než závodí... (A co děláte, když neběháte? - Jak neběháte? Maratonec Olda přece běhá pořád!...odkaz na Českou Sodu pro mladší ročníky)
Takže komu se chce, může začít už v půlce dubna v Maďarsku. To už je docela zvyk a vždy se to povedlo! Z dalších závodů vypíchnu takové, které zaslouží z nějakého důvodu pozornost.
Hned druhý závodní víkend bude na přelomu dubna a května ve Vrbně. Dost odvážný termín vzhledem k faktu, že na kole se nelyžuje. Takže pokud nebude zrovna sníh, bláto bude určitě. Ve spojení s dlouhou tratí (150-180 min pro vítěze elity) to bude bonbónek, který si nemůžeme nechat ujít.

Na konci května pořádají závody Šumperáci pravděpodobně na Vidnavě. Má to jen jeden háček - ve stejném termínu jsou Béčka na Volárně. A kdo je pořádá? 

Do Děčína se asi málokdo vypraví, ale hned potom do Vizovic by to už mělo vyjít. Ale bacha - tyto Vizovice budou na Sv. Kopečku u Olomouce! Účast na mistrovství štafet je povinností a medaile taky! Leona bude mít odrodíno, tak by baby taky mohly zabojovat...

Když nepojedete na MS veteránů do Pécse na začátku července, můžete dát už klasické 5D MTBO v Plzni. To bývá taky povedená akcička.

Na podzim stojí za zmínku mistrovský víkend v Jihlavě (klasika i middle) a pak taky pokus o reparát na družstvech, tentokrát v Pardubicích.

Kompletní kalendář MTBO 2011 je tady

 

Závodů je dost, řekl bych zbytečně moc. Dost se jich kříží s běhacíma orienťákama, které taky stojí zato. O překrytí s jinými MTB závody nemluvě... Snad takto nabitá termínovka nezpůsobí snížení kvality akcí. 
A ještě jeden povzdech mám a současně žádost: najde se aktivní pořadatel nějakého jarního MTBO soustředění? Včetně místa, termínu, ubytování, map, tratí atd... Ale nehlaste se zase všichni :-) Vaše náměty očekávám v knize návštěv.

Krásný deštivý podzim a chladnou zimu přeje

Jašík

 

—————

Zpět