Teoretická příprava II.

30.09.2009 10:38

Zdar závodníci!

krátce se vrátím k uplynulému víkendu, kdy Tomíno získal bronz na mistrovské klasice v Mimoni. Což je prima, ne? Další eliťáci jsme byli v druhé desítce, což je vzhledem k možnostem spíše zklamání. Ale i tak je to velmi zajímavý příslib pro nadcházející mistrovství štafet v Šumperku.

A tím chci jen připomenout, že jsem tady kdysi v srpnu publikoval článek o teoretiské přípravě na závod, aby vás pak charakter terénu co nejméně překvapil a dokázali jste rychle adoptovat strategii při volbě postupů a celkovou koncepci závodu (hezky jsem to napsal!).

Protože zmiňovaný článek už je někdy hluboko v časové ose novinek, tady je na něj odkaz . Na Šumperské závody se bude potřeba teoreticky připravit o to lépe, bo se jede sprint, middle a štafety - tedy velice rychlé disciplíny, kde rozhoduje každé drobné zaváhání na křižovatce, nerozhodné postávání u kontroly či projetí nesprávné zmoly na motokrosu.

Už se mi z toho koukání do mapy chce zas kadit... Tak si taky prostudujte ty staré mapy, slaďte to s obrysem závodního prostoru na stránkách závodu a hurá přespříští víkend do Šumperka!

Zdraví,

Jašík

—————

Zpět